Nyheder

Hver tredje Afghanistan-veteran har PTSD-symptomer

En ny undersøgelse fra Veterancentret viser, at andelen af veteraner med symptomer på PTSD og depression stiger i årene efter hjemkomsten fra Afghanistan.

Læs mere

’Det fedeste er, at hunden ikke kan snakke…’

VIDEO: Via projektet ’Servicehund til veteran’, har veteranen Mikkel fået hunden Sif, der er trænet til at reagere, når Mikkel har angst, mareridt eller er nedtrykt.

Læs mere

Bedre hverdagsliv med mentorstøtte

VIDEO: Erfaringerne fra projektet ’Vejen til et godt hverdagsliv’ viser, at 96 % har fået et bedre hverdagsliv, mens 58 % er kommet tættere på arbejdsmarkedet.

Læs mere

Kristian har PTSD: Behandling blev vendepunktet

VIDEO: Kristian vendte hjem fra udsendelse i 1994 og fik det gradvist værre og værre. Først i 2015 kom han i behandling for PTSD og senere en del af projektet ‘Vejen til et godt hverdagsliv’.

Læs mere

Konferencedag om veteraner med PTSD

‘Vejen til et godt hverdagsliv’ er navnet på et projekt, der siden 2015 har hjulpet veteraner med PTSD til at få en bedre hverdag. Evalueringen bliver fremlagt den 22. marts på en konference.

Læs mere

Opsamling fra Veterankonference 2016

Konferencens fire samarbejdsparter har udarbejdet en opsamling på baggrund af referaterne fra de fire working sessioner.

Læs mere

Ny foreningen vil styrke veteraners vej ud i det civile

Soldatens Hus er navnet på en ny frivillig forening stiftet af to erfarne militærpsykologer, der forbereder soldater på et civilt liv.

Læs mere

Identitetstab og identitetsdannelse

VIDEO: Jonas Hjorth Andersen er 29 år og tidligere udsendt soldat til Afghanistan i 2010. Han holdt oplæg på Veterankonference 2016 i working sessionen ‘Identitet og fællesskaber.’

Læs mere

Behandlingen af veteraner savner fælles retningslinjer

Der er stor forskel på, hvilken behandling veteraner med PTSD modtager. Behandlingen mangler kliniske retningslinjer, mener psykolog Annemarie Gottlieb.

Læs mere