Flot donation til VIM fra Remmen Fonden

Foreningen Veterans In Motion (VIM) har fået tildelt 300.000 kr. af Remmen Fonden for medlemmernes styrke og flotte bedrifter. Donationen blev overrakt ved et arrangement på Livgardens Kaserne fredag den 23. februar 2018.

På stifteren af fondens fødselsdag blev donationen til VIM overrakt af Henning Remmens datter Mette Remmen Kristiansen i den flotte Officersmesse på Livgardens Kaserne. Med Rosenborg Slot som baggrundskulisse modtog de fem repræsentanter fra Veterans In Motion donationen, der skal bruges til fremtidige aktiviteter for skadede veteraner. Den næste lille ekspedition tager til Abisko i Nordsverige, hvor en flok nye medlemmer skal introduceres til den kolde vildmark på ski. Turen arrangeres i samarbejde med de svenske ’Idrottsveteranerna’, der er en lignende forening for skadede veteraner og en pendant til danske VIM. Til sommer arrangerer VIM desuden en kajaktur, som træning op til det store event i 2019, hvor et nyt hold af skadede veteraner tager til Grønland igen – denne gang til vands i kajakker.

Michelin-mænd

I motivationen for tildelingen understregede Mette Remmen Kristiansen, hvor imponerede man i Remmen Fonden er over deltagernes styrke og bedrifter i forbindelse med deres tur til Grønland, Arctic Challenge, som fandt sted i april 2017. Her gik en gruppe på godt en snes veteraner 400 km over indlandsisen på ski i det østlige Grønland for at sætte fokus på de ressourcer, skadede veteraner besidder. Med på turen var flere amputerede soldater – heriblandt to dobbeltamputerede – samt PTSD-ramte soldater, der alle var kommet til skade under udsendelse i Afghanistan.

-Vi ville gerne støtte noget ud over det sædvanlige, og de må vi sige, at de her mænd er, sagde Mette Remmen Kristiansen ved overrækkelsen af donationen til VIM.

Hun sammenlignede dernæst veteranerne med restaurationsbranchens Michelin-stjerner, og kaldte dem for rigtige Michelin-mænd i ordets betydning af stærke mænd, der har foretaget sig det ypperste inden for deres felt.

Formand i VIM, Christian Lanz, fortæller om formålet med foreningens aktiviteter.

Se vores Youtube-kanal – Soldaterlegatet

Skrevet af Marie Tanggaard