8-ugers mindfulnesskursus for veteraner

Veteraner har nu igen mulighed for gratis at deltage i det videnskabeligt dokumenterede program Mindfulness Baseret Stress Reduktion (MBSR) i regi af Aarhus Universitet – med kursusforløb i København og Aarhus samtidig.

De nye projekter starter i februar 2019, denne gang sideløbende i København og Aarhus. Tidligere har man gennemført tre pilotstudier, med støtte fra Soldaterlegatet, i henholdsvis 2014 og to i 2018 med positive resultater.

Mentalt helbred kan trænes helt i lighed med fysisk helbred. Mental træning med MBSR kan hindre, at stress bliver til sygdom, og nedsætte symptomer på stress, angst, depression og smerter. Disse ændringer kan ses og måles biologisk i hjernen. Læs evt. mere i disse 2 videnskabelige artikler: PLOS 2015 eller Nature 2015.

Alle deltagerne fra det første pilotstudie ville efterfølgende anbefale andre veteraner at tage forløbet, og hovedparten af deltagerne rapporterede om positive ændringer i dagligdagen samt nedgang i symptomer, hvilket ligeledes fremgik af målingerne på biologiske stressmarkører fra forløbet i 2014. Læs evt. mere i denne rapport fra forløbet i 2014.

Deltagelse på MBSR-kurserne i februar 2019 er uafhængig af alder, køn og antal udsendelser. De eneste krav er, at du skal have været udsendt og være motiveret for at træne mindfulness, yoga og meditation. MBSR handler om at være til stede i livet, her og nu på godt og ondt. Vi skal træne evnen til at være til stede i kroppen samt evnen til at observere sindet og herved få frihed til at gå i den retning, vi ønsker.

Se dokumentarfilm ‘Mindful Medicin’ eller ‘Styr på det hele’.

Tid og sted for kurset:

  • Otte tirsdage med start den 19.2. fra klokken 16.30-19.00 og et heldagsforløb søndag den 31.3. klokken 9.00-16.00. Sidste mødedag den 9/4 fra klokken 16.30 – 20.00.
  • Undervisningen foregår på henholdsvis Campus Emdrup i København og I Nobelparken i Aarhus.

Kursusundervisere i København:

  • Susanne Bruggisser, MBSR-underviser, Cand. Psych. Specialist i psykopatologi.
  • Maria Bingen, MBSR-underviser, yoga-lærer uddannet, Cand. Jur.

Kursusunderviser i Aarhus: 

  • Charlotte Norby, MBSR-underviser, Cand.Psych., Specialist i psykoterapi.

Kurserne superviseres af Lone Overby Fjorback, leder, overlæge, lektor, PhD Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet.

Orienteringsmøde: Den 5. februar 2019 klokken 16.30-18.30 i henholdsvis København og Aarhus.

KLIK HER FOR TILMELDING TIL ORIENTERINGSMØDET.

Orienteringsmødet er obligatorisk. Er du forhindret i at komme til orienteringsmødet, men interesseret i selve kurset så tilmeld dig gerne alligevel eller tag kontakt til Susanne Bruggisser på tlf. 22 35 65 35, vedrørende kurset i København, og Charlotte Norby på tlf. 20 21 77 51, vedrørende kurset i Aarhus.

Projekterne er blevet gennemført med støtte fra Soldaterlegatet.

Skrevet af Marie Tanggaard