Arbejdsskadeerstatning – er det en god ide med en kreditorbeskyttet konto?

Det korte svar er ja! Er du i en situation, hvor du står over for at få udbetalt en erstatning og gerne vil sikre, at der ikke er andre end dig, der nu og i fremtiden får råderet over pengene, bør du oprette en kreditorbeskyttet konto.

Hvorfor er det en god ide?

Kreditorbeskyttede midler er beskyttede mod alle nuværende og fremtidige økonomiske krav mod dig fra kreditorer og eventuelle fremtidige eksmænd eller -hustruer. Køber du aktiver som for eksempel værdipapirer, bil eller hus, er disse ligeledes kreditorbeskyttede, så længe betalingen for dem foregår direkte fra den beskyttede konto.

Skal overføres direkte

For at du kan sikre din erstatning, skal erstatningen fra Arbejdsskadestyrelsen overføres direkte til den kreditorbeskyttede konto. Det er dit ansvar at give Arbejdsskadestyrelsen besked om den korrekte konto.

Erstatning fra Forsvarsministeriets Arbejdsskade- og Erstatningskontor udbetales via check, og du skal således selv sørge for at sætte pengene ind på den korrekte konto.

Sådan opretter du kontoen

For at oprette en kreditorbeskyttet konto skal banken have en kopi af afgørelsen fra Arbejdsskadestyrelsen. (Beder bankrådgiveren ikke om dette, kan det være, at vedkommende ikke har tilstrækkeligt kendskab til opgaven – det sker ikke hver dag, at de bliver bedt om at oprette en kreditorbeskyttet konto).

Såfremt en bank går konkurs, kan man ikke få erstatning for et indestående over 750.000 kr. Får du derfor en erstatning, der er større end 750.000 kr., kan du overveje at få pengene fordelt over flere banker.

Få gerne én kreditorbeskyttet konto til dine løbende erstatninger og én til den store engangsudbetaling.

 Pas godt på pengene – de skal holde hele livet!

  • Der må ikke sættes andre penge end dem fra erstatningen ind på en kreditorbeskyttet konto. Sker dette, mister pengene sin beskyttelse. Det samme gælder, såfremt erstatningen ikke overføres direkte til den beskyttede konto.
  • Veteraner, der får tildelt en arbejdsskadeerstatning på grund af en skade sket under en udsendelse, får fra Forsvaret tilbud om gratis økonomisk rådgivning.

Skrevet af Charlotte Bækdahl