Danmarks Veteraner fyldte 50 år

Ved Danmarks Veteraners 50-års jubilæum blev The Nordic Blue Berets Medal of Honour uddelt – heriblandt til Soldaterlegatets sekretariatschef Thore Clausen for godt samarbejde.

Den 26. oktober markerede foreningen Danmarks Veteraner, at de har eksisteret i 50 år. Jubilarstævnet blev afholdt samme sted, som foreningen blev stiftet i 1968, nemlig i Fredericia. Dengang hed foreningen ’FN Soldaterforeningen De Blå Baretter’.

På dagen blev der afholdt taler, uddelt jubilæumstegn samt mindemedaljer til de jubilerende veteraner. Som afslutning overrakte protektor H.K.H. Prins Joachim personligt medaljer for godt samarbejde med Veteranstøtten og Danmarks Veteraner.

Hjælp og samarbejde

I indstillingen fra foreningens hovedbestyrelse lød begrundelsen for Soldaterlegatets medalje i sølv på, at Thore Clausen som sekretariatschef for fonden har hjulpet mange veteraner i deres svære situationer, samt at samarbejdet mellem Soldaterlegatet og Danmarks Veteraner har været forbilledligt. Medaljen, som hedder ’The Nordic Blue Berets Medal of Honour’ tildeles i både i bronze, sølv og guld.

-Det var en stor ære at modtage medaljen. Jeg ser den frem for alt som en anerkendelse af Soldaterlegatets gode arbejde. Vores bestyrelse og legatuddelingskomité har nu i snart 10 år lagt et stort arbejde i fonden, og sekretariatet har i al den tid gjort en stor indsats for at udfylde de udstukne rammer og hjælpe skadede veteraner med behov for støtte på bedste vis, siger Thore Clausen.

Sekretariatschef i Thore Clausen med The Nordic Blue Berets Medal of Honour .

I Danmarks Veteraner er der i dag 36 veteraner, som har været med fra foreningens begyndelse og af dem var cirka halvdelen til stede for at få overrakt deres jubilæumsmedalje.

Skrevet af Marie Tanggaard