Ride4Rehab i mål på Kastellet

På Flagdagen kom 45 skadede veteraner fra DIF Soldaterprojekt i mål efter ni etaper og godt 700 km på cykel landet rundt fra Frederikshavn til København.

Da cykelløbet Ride4Rehab for skadede veteraner nåede i mål på Kastellet på Flagdagen for Danmarks udsendte, var det med statsminister Lars Løkke Rasmussen forrest i feltet.

Målet med løbet har været at skabe fokus på, at idræt, motion og fællesskaber kan være vejen frem for mennesker, der er ramt af store psykiske udfordringer i livet.  Flagdagen afholdes 5. september landet over og markeres på Kastellet med kransenedlæggelse for at mindes faldne soldater. Derfor var det naturligt at afslutte Ride4Rehab med at mindes de kammerater, der ikke kom hjem fra udsendelse.

Statsminister i sadlen

Ride4Rehab har gennem hele turen haft besøg af flere politikere, sportsfolk og andre mediepersonligheder, som har bakket op om veteranerne. På løbets sidste etape cyklede statsminister Lars Løkke Rasmussen med.

-Det er et fantastisk projekt. Idrætten kan noget. Den kan bringe mennesker sammen, og cyklen kan noget helt ekstraordinært, fordi den er et godt terapeutisk værktøj. Når du sidder derude og er i øjenhøjde med folk ….og iført lycra, så bliver man lige, sagde Lars Løkke Rasmussen efter løbet.

Én af de skadede veteraner, der var med på turen, Nichlas Rønne Dam, dyrker meget idræt i sin hverdag og bruger den til at få afløb for sin stress.

-Når jeg dyrker idræt bliver min stress lagt til side, og jeg kan komme ud og føle mig som Nichlas igen og som én, der ikke er begrænset af den skade, som PTSD har givet mig, sagde Nichals Rønne Dam ved målstregen på Kastellet.

En anden af deltagerne, veteranen Jan Bernburg, fortalte hvordan turen har været en fantastisk oplevelse for ham og samtidig et startskud til at lave noget mere motion.

FAKTA

  • DIF Soldaterprojekt henvender sig til alle skadede veteraner. Projektperioden løber frem til den 31. december 2019.
  • DIF har sammen med Forsvarsministeriet bevilget henholdsvis 2,4 og 4,3 millioner til projektet. Events og aktiviteter gennemføres med støtte fra fonde – blandt andre Soldaterlegatet.
  • Evalueringen af første projektperiode fra 2011-2016 viste, at 80 procent af deltagerne har udtrykt, at deltagelsen har givet dem en forbedring i deres livsvilkår generelt. Flere end 50 procent af de skadede veteraner tog desuden en civil drejning i form af uddannelse eller arbejde.
  • Læs mere på: www.difsoldaterprojekt.dk/

Skrevet af Marie Tanggaard