Fra forsvaret til det civile arbejdsliv

Kristian Nielsen er en af mange skadede soldater, der skal finde en plads i det civile arbejdsliv, efter at kontrakten med forsvaret ophører. Vejen er sjældent helt lige og går ofte gennem flere uddannelser, forskellige job, personlige udviklingsforløb og mange overvejelser om mål og drømme.

I 2010 var Kristian udsendt til Afghanistan, hvor han i juli måned kom til skade efter at have trådt på en IED. Han fik efterfølgende amputeret venstre underben og går i dag med protese. Ved hjælp af idræt, uddannelse og en stor vedholdenhed er Kristian blevet rehabiliteret og fik i august 2015 et fast arbejde i Dansk Triatlon Forbund. Næsten samtidig – i juli 2015 – ophørte hans kontrakt med forsvaret.

Vejen fra skaden til et fast holdepunkt på det civile jobmarked har ikke været helt lige. Kristian begyndte på en uddannelse som bandagist men skiftede over til at studere markedsføringsøkonomi i 2013. I sommeren 2015, hvor han færdiggjorde uddannelsen, tog han samtidig en diplomuddannelse i digital markedsføring og nogle skrivekurser, hvilket han fik støtte til af Soldaterlegatet.

Hør Kristian fortælle om sin vej fra forsvaret til job:

Er du også veteran med en skade fra en international mission og har et behov for hjælp til en uddannelse, kan du søge om økonomisk støtte hos Soldaterlegatet. Læs mere om støtte til uddannelse på soldaterlegatets hjemmeside under HVAD

Skrevet af Marie Tanggaard