Hercules-bog støtter sårede soldater

’Hercules – oplevelser på danske vinger’ fortæller historien om det store transportfly gennem mere end 40 øjenvidneberetninger. Bogen udkom på flagdagen den 5. september, og al overskud går ubeskåret til Soldaterlegatet.

F-16 piloten Thomas ‘MET’ Kristensen og fotograf Henning Kristensen har samlet mere end 40 bidrag fra forskellige skribenter i bogen om Hercules-flyene. Værket er rigt illustreret med fotos fra utallige missioner med Den store fugl, som flyet ofte bliver ofte omtalt.

Flyet har været på vidt forskellige opgaver, og når det danske forsvar sendes på missioner, er Hercules altid involveret som den trofaste arbejdshest, der får al materiel fragtet sikkert frem til opgaverne, uanset hvor i verden, de skal løses. Læseren kommer blandt andet med på specialflyvninger, nødhjælpsflyvninger, ambulanceflyvninger, hemmelige krigsmissioner og fredelige nedkastninger af julegaver til Siriuspatruljen.

Med bogen får læseren for første gang et helt unikt indblik i Hercules’ og dermed forsvarets mangeartede opgaver og kommer med helt tæt på konflikternes brændpunkter.

Begyndelsen på et godt samarbejde

Da Thomas Kristensen i 1993 flyttede til Aalborg efter 13 måneders ophold og træning på Sheppard Air Force Base i Texas, begyndte et hurtigt liv i luften.  En af de personer, som Thomas ofte hev med på sine flyveture, når muligheden bød sig, var Henning Kristensen, også bedre kendt som Foto Henning. Billederne prydede væggene i Thomas’ lejlighed og gengav et splitsekund af hans hverdag  – en hverdag, som mange gennem tiden har spurgt interesseret til, og som Thomas på mange forskellige måder har forsøgt at gengive. Det var begyndelsen til den første bog, Henning og Thomas lavede sammen, som handler om deres oplevelser i F-16 fly. Også denne bogs overskud gik til Soldaterlegatet.

Hercules – oplevelser på danske vinger er udgivet af People’s Press og kan købes hos boghandlere såvel online : www.saxo.com/dk

Bogen blev præsenteret ved en bog-release på Aalborg Kaserne i Hangar 650 fredag den 4. september. Billedet øverst er taget ved denne lejlighed, hvor fire Hercules-fly var i luften ved en øvelse.

Skrevet af Marie Tanggaard