Nyåbnet café for veteraner i Skive         

Caféen, der drives af to tidligere udsendte, er et fristed, hvor veteraner kan få en uforpligtende snak og møde ligesindede.

I samarbejde med Skive Kommune har to tidligere Balkanveteraner etableret Veteran Caféen, der er et mødested for alle, der har været udsendt eller er pårørende til udsendte. Idéen med stedet er at skabe et frirum, hvor der er tid og til at snakke, lytte og møde ligesindede. Caféen er åben onsdage i ulige uger fra klokken 17-20. Ved åbningen sidst i juli var 35 mødt op for indvie stedet og ved den første egentlige café-dag den 12. august, var der 18 fremmødte.

Veteraner står bag

Drivkræfterne bag projektet, Preben Sloht og Bo Gudmundsen har begge været udsendt med forsvaret og efterfølgende været påvirket af deres udsendelse. De vil nu gerne give deres erfaringer videre og hjælpe andre veteraner, der har brug for at dele oplevelser og få rådgivning om, hvordan man kommer videre.

Tilbyder handleplan

Det er helt anonymt at komme i caféen, der udover at tilbyde et sted at tale med nogen, der kender en til ens situation også tilbyder at lave en handleplan for fremtiden. Det kan fx være en plan for at komme i arbejde, behandling eller for hvordan, man søger arbejdsskadeerstatning. Ved møderne er man altid velkommen til at have en bisidder med fra fx Veterancentret.

  • Caféen ligger i Frivilligcentret Møllegården i Skive, og  er støttet af Skive Kommune. Adressen er Møllegade 5, 7800 Skive.
  • Caféen er åben onsdage i ulige uger fra klokken 17-20.
  • Er man interesseret i at høre mere, kan man kontakte leder Preben Sloht på mobil: 2395 2370 eller på e-mail: preben.sloht@gmail.com

Skrevet af Marie Tanggaard