Sådan virker mindfulness

Hør forsker i mindfulness Lone Fjorback fortælle, hvordan det virker på veteraner.

På Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser på Aarhus Universitet har en gruppe på 12 veteraner i foråret 2014 gennemgået et mentalt træningsforløb, Mindfulness Baseret Stress Reduktion (MBSR). Veteranerne har fået hjælp til at håndtere deres PTSD og andre psykiske skader, de har fået som følge af deres udsendelse i internationale missioner. Se et sammendrag af Lone Fjorbacks præsentation her:

Forsker, overlæge og underviser i pilotprojektet, Lone Fjorback, fortalte den 27. maj på Soldaterlegatets årsmøde, hvad træningen går ud på.

– Kort sagt hjælper jeg patienter med, hvordan man er i en krop, som de slet ikke har lyst til at være i. Det er patienter, der er så stressede, at de slet ikke er i stand til at passe et job eller være i en familie. Og fordi der ikke er noget medicin, der virker på disse patienter, har jeg fået lov til at bruge mindfulness på dem, sagde Lone Fjorback.

  • MBSR er et videnskabeligt dokumenteret mentalt træningsprogram, der kan nedsætte fysiske og psykiske symptomer og derved forbedre menneskers livskvalitet og funktionsniveau.
  • Resultaterne fra forskning i mindfulness er så vellykkede, at det nu er videnskabelig sandhed, at man kan træne sit mentale helbred fuldstændigt lige som sit fysiske helbred.

Skrevet af Marie Tanggaard