’VELKOMMEN HJEM’ kårer årets veteranpar

Ved foreningens konference den 2. november på Svanemøllens Kaserne blev årets mentor og veteran kåret som det bedste match, der sammen har opnået at flytte veteranen fra militær til civil.

Mads Fejrskov er 29 år og blev skadet under tjeneste i Afghanistan. Trods sine fysiske skader i hånden arbejder han i dag frem imod at blive Falck-redder i Herning. Han har fulgt et længere forløb i erhvervsinitiativet ‘VELKOMMEN HJEM’, der bygger bro mellem veteraner på vej ud i det civile ved hjælp af mentorer fra forskellige virksomheder, der støtter dem på deres vej ud af Forsvaret til et civilt job.

Før sin hjemkomst havde Mads en drøm om at søge ind i Falck, og det var derfor nærliggende, at han fik en mentor fra Falck. Gennem mentorprogrammet har assistancedirektør Heino Svenningsen og en række af hans kolleger nu vejledt og stået til rådighed for Mads i 12 måneder, som siden i sommer været ambulanceredderelev i Falck

-For mig har det været vigtigt at få skabt en kontakt til en virksomhed. Via min mentor har jeg fået stor hjælp til både at få oversat mine militære kompetencer til civilt sprog men også hjælp til at få vist virksomhederne, at jeg har noget, de kan bruge. Falck har peget på de ting, jeg har, som de andre ansøgere ikke har, fortæller Mads.

En af de vigtigste opgaver for Heino Svenningsen i Falck i mentorforløbet har været at finde frem til, hvordan Mads’ militære kompetencer kunne bidrage til hans arbejde som ambulanceredder. Her har Mads’ erfaring med at arbejde organisatorisk og på samme tid bevare ro og overblik i pressede situationer været til stor gavn for ham.

Forsvarsminister anerkendte tiltaget

På konferencedagen deltog også Forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksen, der roste ’VELKOMMEN HJEM’ for, at de er lykkedes med at få sat ord på veteraners kompetencer.

-Det er vigtigt, at vi får sikret en smidig overgang fra militær til civil. Det gør Veterancentret med deres job- og uddannelsesrådgivere samt mentorer og beskæftigelsesrådgivere – og det er glædeligt, at virksomhedsledere her i ’VELKOMMEN HJEM’ bakker op. Det ser ud til, at foreningen har knækket koden med at få veteraner i job. Det skylder jeg, og vi, en tak og anerkendelse for, sagde Claus Hjorth Frederiksen.

Fakta

  • VELKOMMEN HJEM opstod i august 2016 og er stiftet af en række virksomheder, der ønsker at støtte veteraner med at sætte fokus på, hvordan de militære kompetencer og erfaring kan bringes i spil i det civile erhvervsliv.
  • Målet er at støtte veteranen i en god og realistisk overgang fra det militære til det civile arbejdsmarked gennem et veltilrettelagt forløb, hvor fokus er på at afdække veteranens kompetencer og matche dem med en mentor fra en privat virksomhed.
  • VELKOMMEN HJEM arbejder desuden for at forandre opfattelsen af veteraner fra at være ofre til de reelle ressourcepersoner, som den allerstørste gruppe veteraner udgør.
  • Foreningen består af en bestyrelse og et sekretariat.
  • Læs mere på foreningens hjemmeside: http://velkommenhjem.net

Skrevet af Marie Tanggaard