Veteraner ankom til vands på Flagdagen

Flagdagen den 5. september 2017 blev markeret over hele landet og på mange forskellige måder. I København sejlede skibet Oceans of Hope i samarbejde med DIF Soldaterprojekt i land ved Nordre Toldbod med fem skadede veteraner ombord, der senere på dagen skulle deltage i det officielle arrangement og paraden på Kastellet.

Veteranen Yakov Munkebo lider af PTSD og var én af de fem skadede veteraner ombord på skibet.

-Det at være en aktiv del af et fællesskab og så til og med ombord på et skib betyder meget for mig. Det at sejle giver en frihed og en ro, og så er der en enorm tilfredshedsfølelse i at sejle for et skib fra et sted til et andet. Derudover må man ikke glemme den store naturoplevelse, der er i at sejle, siger Yakov Munkebo.

Jonas Hjorth Andersen sejlede med skibet fra Helsingør for at være med til at sætte fokus på de mange muligheder, der findes for at rehabilitere veteraner med både fysiske og psykiske skader – herunder idræt og fællesskaber. Han har fået diagnosticeret PTSD efter udsendelse til Afghanistan og er i dag godt på vej ud i det civile liv med en ny uddannelse i bagagen og en jobprøvning i gang.

-Hør Jonas fortælle, hvad sejlladsen kan gøre for veteraner med PTSD:

Se vores Youtube-kanal – Soldaterlegatet

S/Y Oceans of Hope sejlede fra 2014 til 2015 jorden rundt med en besætning bestående af mennesker med sygdommen sklerose, og siden har man udvidet målgruppen til at omfatte alle, der på grund af voldsomme livsomvæltende begivenheder, er ramt hårdt i livet.
Læs mere på www.oceansofhope.org

Skrevet af Marie Tanggaard